Bästa barnvagnen i budgetskiktet
BRIO Go
9.6
BRIO Go
1,795:-
Köp nu
Under 5,500:-
Bästa barnvagnen i mellanskiktet
Britax B-MOBILE
9.3
Britax B-MOBILE
1,999:-
Köp nu
Under 6,500:-
Visa alla barnvagnar

Test barnvagnar

När man ska köpa en ny barnvagn så är det till stor fördel att läsa olika test av barnvagnar. Detta gör att man får en bättre bild av vad som finns på marknaden och vad för slags kvalitet man får vid eventuellt köp.

Test av barnvagnar kan göras på många olika sett och från olika infallsvinklar av barnvagnen. Vissa testar barnvagnars hållbarhet i diverse olika klimat till exempel snö eller lera och tuffare vägförhållanden. En del test barnvagnar utifrån vilken slags textil den innehar, olika mätningar görs för att se om giftiga kemikalier används eller något annat som kan vara skadligt för barnet som ska sitta i vagnen.

För att smidigt kunna hitta och läsa olika barnvagns test kan man antingen läsa olika artiklar på nätet eller via olika tidsskrifter om barnvagnar. Beroende på vilket slags test för barnvagnar man är ute efter så går det att specialisera sig lite om man har något särskild fundering. Det finns en speciell barnvagnsstandard som barnvagnarna måste uppfylla enligt konsumentverket och det är en bra riktlinje man kan gå efter när man läser igenom diverse tester. Enligt europeisk standard så måste också barnvagnen klara särskilda tester för att kunna få en godkänd märkning. När det kommer till funktionalitet och användning så kan ju en viktig sak att kolla upp vara nämligen hur smidigt det går att fälla ihop och ta med sig barnvagn i bilen. Detta är en vanligt test när det gäller barnvagnar då man som familj ofta rör på sig.

Några saker som är viktigt att testa vilket man kan göra själv om man har tillfälle och möjlighet är att besöka en barnvagnsbutik är att kontrollera sittdelen i barnvagnen, den är nämligen lika viktig som liggdelen. Att man har möjlighet att testköra vagnen, känna på bromsarna att dem tar bra och reagerar snabbt, även känna på fjädringen vilket kan vara viktigt om man kör mycket i terräng. Återigen att testa och se hur smidigt och snabbt det går att fälla ihop barnvagnen. Att tänka på vilket slags klimat man bor i och vilken miljö vagnen kommer användas mest i.

Barnvagnar

Barnvagnar används för att transportera små barn och är ett väldigt bra och smidigt hjälpmedel. Det finns många olika barnvagnar på marknaden och beroende på vilken åldersgrupp barnet befinner sig i finns det många olika varianter av barnvagnar som är just skräddarsydda för den målgruppen utifrån ålder.

Läs mer

Köpa barnvagn

Om man är ute efter att köpa barnvagn så finns det många bekväma alternativ att handla på. Antingen så kan man köpa barnvagn i butik eller med dagens säkerhet även på nätet. Det finns ett stort utbud av barnvagnar i dagens läge, sulkys, tvillingvagnar, spädbarnsvagnar och så vidare.

Läs mer